Ezt a tipikus hibát ne kövesd el, mikor meghatározod a célodat

Ha már mindent megterveztél

Kivel történt meg már az, hogy eltervezett valamit: hú, ez a nap ez nagyon frankó lesz,  elmegyek egy jót gyúrni, kajálok egy jót a többiekkel majd a haverokkal is bulizunk egy jót.

A konditerem zárva volt, a haverok lemondták, elkezdett esni az eső, kivel történt már meg ilyen?

Mindent elterveztél, hogy ez egy tökéletes nap lesz, és tönkretették a körülmények. Na elmondom nektek, ez így fog történni továbbra is. Elterveztek valamit előre, és nem úgy fog történni. Mert az élet, az nem kiszámítható. Ha kiszámítható lenne, akkor nem élnénk.

Hiszen akkor unalmas lenne minden. Akkor mi a francnak élnék, ha mindent tudok előre.

Az élet nem kiszámítható, de befolyásolható.

Ha vannak céljaid, akkor a fő irányvonalat, azt meg tudod határozni. Lehet, hogy lesz benne egy-két kitérő. Sőt, valószínű lesznek, erről szól az élet: jön egy akadály, és meg kell oldani. De ha az irányvonalad, az iránytűd abba az irányba mutat, amerre szeretnél menni, akkor árkon-bokron keresztül, völgyön, hídon át, egy idő után el fogsz érni oda. Oké?

De ne határozd meg konkrétan a GPS útvonalat. Tehát nem kell, hogy a nyomtávod előre meglegyen. Csak nagyjából az iránytűd.

Van élet a célok után?

Meg fogsz lepődni, de sokszor amikor eléred az egyik célodat, azt gondolod, hogy az majd boldoggá tesz. Ott vagy a célod kapujában, már csak be kell lépned, és akkor azt mondod, hogy: Ennyi volt?

Basszus ezen dolgoztam egy évig, ezt a csajt akartam, egy ilyen lányt, most itt van előttem, szó szerint, bármit csinálhatok vele, és nem.

Meg fog veled történni, ha eddig még nem történt meg, hogy egy esemény, egy adott pont az életedben, melyet kitűztél magadnak, hogy ez kell nekem, ezért küzdök, mint az őrült, ez fog engem boldoggá tenni.

Aztán amikor ott vagy és már elérted ezt a célt, csodálkozol, mert azt hitted, hogy ennél sokkal több.

Mert ha csak a célodra fókuszálsz, és közben nem élvezed az útvonalat, akkor amikor célba érsz, nem fogod élvezni a célt. Erről még lesz szó kicsit később. Ha csak a cél lebeg a szemed előtt, ami fontos, hogy ott legyen, bent a fejedben, hogy te hova akarsz menni, de ha semmit nem látsz, csak a célt, akkor ha el is éred, már nem fog kelleni.

Félreértés ne essék: kell, hogy legyenek céljaid és gondolkozz is rajta, hogy mik lesznek ezek. De utána ezt a célt ezt rakd be egy dobozba, és csak tudjad, hogy ott van, de ne csak a célodra fókuszálj.

Jó, ha foggal körömmel a célodhoz ragaszkodsz?

Nézd közben az utat, és próbáld élvezni, amíg eljutsz odáig. Aztán ugye küzdesz a cél érdekében, már vannak lépéseid, és ahogy egyre közelebb érsz hozzá, már távcsővel látod is a célpontot, és azt mondod, hogy, ez mégsem tetszik. Nézzünk ki egy másikat.

A céljaid változni fognak.

A célok, ahogy egyre többet elérsz, illetve ahogy egyre sikeresebb vagy az ismerkedésben, változni fognak.